Goede start voor het eerste zaterdagteam!

Geplaatst op 30-09-2024 door Tom Officier

We did it! Ik lijk Lucas wel.

‘s Morgens voordat we later zaterdag 21 september naar Hilversum moesten afreizen tegen HSG 1 kreeg ik nog een afmelding. Helaas lukte het mij niet meer om het team compleet te krijgen.

En de uitdaging was al erg groot! U denkt een typefout zeker, HSG 1. Nederlands kampioen nog in de jaren 2008 tot en met 2011, vier keer op rij. Onverslaanbaar door een geldschieter die oa Carlsen en Ljubojevic naast de Nederlandse topspelers Van Wely, Smeets en Giri liet opdraven.. Maar de mecenas hield ermee op met grote leegloop tot gevolg. In de jaren daarna volgde maar liefst 4 degradaties en belandde het voormalig sterrenteam uiteindelijk in de vierde klasse waarin wij na de promotie nu ook in gaan acteren. Maar op papier was HSG een maat te groot en toen wij ook nog gemankeerd richting het Gooi afreisde waren wij niet erg hoopvol gestemd op een goed resultaat.

Maar na al anderhalf uur spelen kwamen we erg verrassend gelijk doordat onze debutant Maarten Hoolsema hun topspeler Wim van de Wijk wist te overrompelen.

De partij komt binnenkort op de website. Helaas niet veel later kwam Freek in een huisvariant van Carol-Peter Gouw terecht en de zwarte koning werd snel opgebracht.

Ikzelf remiseerde (uiteraard) waarin ik wel veel tijdsvoorsprong had maar in bezit bleek van een verdachte stelling.

Maar Niels speelde ook al een opening die de clubkampioen als zijn broekzak kent en MAC de Vos had na een onhandige zet helemaal niks meer in te brengen.

Zo stond het dus weer gelijk met nog een lastige stelling voor Hans, een prettige stelling voor Jan en een heel klein plusje stelling voor Szabi. Ik ga er verder niet te veel over uitweiden maar de scores van ieder een halfje had ook zomaar anders kunnen zijn.

Al met al een zeer geslaagde middag in Hilversum waar de grootste winst toch wel het getankte zelfvertrouwen is voor wellicht een spannend seizoen waarin wij goed kunnen meekomen in het veld!

Interne Competitie seizoen 23-24

Nieuw reglement periode 4 Klik hier:

Stand en uitslagen A GROEP  Klik hier:

Stand en uitslagen B GROEP  Klik hier:

 

Stand en uitslagen Rapid Competitie

Klik hier:

Stand en uitslagen Snelschaak Competitie

Klik hier:

Een nieuwe Partij Analyse van Freek Hooning

Klik hier:

  • Mail de webredactie

    We kunnen niet zonder input! Dus mail je verslagen, partijen en wat al niet meer naar webmaster@schakeninhoogland.nl