Hoogland 1 haalt in Zwolle twee matchpunten op

Geplaatst op 30-09-2024 door Lars Slofstra

Op vrijdag 13 september vertrok een goed gemutst achttal vanuit de Inham richting Zwolle. Ditmaal met Tom en Tomislav, onze Eddy genoot van een welverdiende vakantie en werd door Tom vervangen. Tomislav is dit seizoen weer toegevoegd aan ons eerste team (welkom!). 

Zo’n eerste ronde is altijd weer even spannend, zijn we in vorm, vorig jaar ging het bijzonder goed, gaat dat ook dit jaar weer lukken? 

In de openingsfase merkte je de aftastendheid op de borden, ook onze tegenstanders speelden relatief voorzichtig. Uiteraard één uitzondering: onze Szaby op bord 5 zet het bord met de witte stukken direct in vuur en vlam (figuurlijk gesproken 😊). 

Na de beginfase is het interessant om waar te nemen hoe de hazen gaan lopen. Mooi is dat T2 (Tom en Tomislav) deze avond de constante factor vormen en beide remise spelen op bord 7 + 8. Niels volgt niet veel later met een keurig halfje op het zesde bord met zwart. Stephan heeft op bord vier veruit de sterkste tegenstander al is daar, kijkend naar de partij, weinig druk op de stelling van zwart. Stephan kent zijn openingen goed en weet waar de stukken naartoe moeten. Na een paar uur spelen beseft zijn tegenstander dat ook met als resultaat een nette remise. Goed gedaan! 
Tussenstand 2-2 (vier remises). Vallen er geen beslissingen in Zwolle hoor ik u denken? Oh jazeker van wel! Onze kopman Marco was al hard bezig de zwarte stelling te molesteren, dat ziet er goed uit. Op bord 2 speelt Lucas met c4 een tijdelijk pionoffer en blaast daarmee de tot dan toe solide witte stelling op.  
Szaby is nog steeds bezig met Szaby dingen, voor mij onnavolgbaar, voor zijn tegenstander ook zo te zien aan zijn lichaamstaal.  
Chris doet ondertussen rustig zijn ding op bord drie en staat steeds ietwat prettiger.  

Zo rond 11 uur in de avond gaat het er dan toch van komen: er gaan beslissingen vallen! Marco maakt het op bord 1 mooi af! Een zeer knappe partij! 
Szaby draait zijn tegenstander dol en pakt een prachtig punt. Lucas geeft zijn mooie zet ( c4!) een welverdiend vervolg met een vurige aanval op de witte koningsstelling en pakt het volle pond/punt. 
Chris gaat naar verwachting een halfje of wellicht wel een heel punt scoren is alom de gedachte. Helaas gaat het op het allerlaatste moment mis in een pionneneindspel. Toch nog een nul… Chris komt zeker sterker terug! 
Eindstand derhalve 5-3 winst voor de onzen! 

Lucas

Interne Competitie seizoen 23-24

Nieuw reglement periode 4 Klik hier:

Stand en uitslagen A GROEP  Klik hier:

Stand en uitslagen B GROEP  Klik hier:

 

Stand en uitslagen Rapid Competitie

Klik hier:

Stand en uitslagen Snelschaak Competitie

Klik hier:

Een nieuwe Partij Analyse van Freek Hooning

Klik hier:

  • Mail de webredactie

    We kunnen niet zonder input! Dus mail je verslagen, partijen en wat al niet meer naar webmaster@schakeninhoogland.nl